4. 12. 2019

Doteky světové literatury s Justinem MacGregorem

Srdečně zveme na další večer z cyklu Doteky světové literatury. V Praze přivítáme britského dramatika a scénáristu Justina MacGregora, který zde v rámci rezidenčního pobytu pracuje na divadelní hře Vaclav’s Prague Spring Blues.

11. prosince 2019 v 18.00 | Malá vila PNP, Pelléova 70/20, Praha 6 | vstup volný

Justin MacGregor se narodil v Londýně rodičům ze Skotska a Walesu, kteří se potkali jako herci Královské shakespearovské společnosti. Je oceňovaným tvůrcem filmů a divadelních her. V současnosti působí jako asistující profesor scenáristiky na Trinity College v Dublinu. Jeho hry se dočkaly uznání kritiků na místech jako The Lowry v Manchesteru, Lost Theatre v Londýně a Smock Alley v Dublinu.

Jeho otec byl členem Královské shakespearovské společnosti, která v roce 1964 odehrála v Praze Krále Leara s Paulem Scofieldem v hlavní roli, kdy se členové souboru potkali s Václavem Havlem. Právě v té době byla uváděna jeho první hra Zahradní slavnost. Během několika následujících dnů Havel prováděl divadelní společnost pražskými ilegálními jazzovými kluby, při tom se vyhýbali tajné policii a hovořili společně o umění a vysoké ceně svobody.

Setkání s autorem uvádí britský spisovatel a komentátor žijící v Praze David Vaughan. Tlumočeno z angličtiny do češtiny. 
Aktuální informace najdete na facebooku události

antispam