1. 10. 2021

Koncert A2+ #103 Martin Režný, Petr Válek

| DOPROVODNÝ PROGRAM | 2. 10. od 19.00 | letohrádek Hvězda

Srdečně vás zveme na sobotní koncert Martina Režného a Petra Válka, který proběhne v rámci doprovodného programu k výstavě SETINY – Bohumila Grögerová. Vstup volný. 

Martin Režný
„Mám rád hudbu, která je nečekaná. Takovou, která umí překvapit, může i atakovat a vůbec jít za hranu,“ říká důležitá postava ostravské experimentální scény Martin Režný o tom, co je základem jeho koncertní dramaturgie – a stejnými slovy by šlo popsat i jeho vlastní tvorbu. Režisér akce Hlukovae mystéria se tentokrát nechá inspirovat radiofonickými hrami Bohumily Grögerové a akustickou poezií.

https://mrtinrenskkikangas.bandcamp.com/

Petr Válek
Zvukové hračky Petra Válka, které využívá při svých akustických performancích, jsou vyústěním autorovy sběratelské a kutilské vášně, odpadky nalezené při toulkách kombinuje s materiály, čekajícími na využití v zahradní kůlně. Koncerty překvapí sofistikovaným a zároveň masivním zvukem a zejména pak absolutní Válkovou kontrolou nad kolekcí podivných nástrojů, připomínající rozpohybované a ozvučené smetiště.

https://www.youtube.com/channel/UCSHUTLKvHJq6PYf1OnEQWCQ
https://www.facebook.com/jiri.h.herman/videos/186489990258511

Výstavu a doprovodné programy pořádají Památník národního písemnictví a A2 kulturní čtrnáctideník za podpory Ministerstva kultury ČR a hlavního města Prahy.

Foto © Anna Baštýřová

antispam